Pentru ca in ultimul timp v-am obisnuit sa va aratam cum arata puii nostrii si gatiti, azi o sa va prezint ce am gatit acum cateva zile.
Pentru ca voiam sa mai schimbam cartofii prajiti din meniu, ne-am hotarat sa facem un orez cu legume pe langa puiul inabusit cu usturoi. Si ca masa sa fie completa, pentru desert am facut un salam de biscuiti. Evident, sotia mea a facut tot, eu doar am taiat si transat puiul si in rest mi-am dat cu parerea.
Mod de preparare
Am luat un pui maricel, cam la 2,5 kg, l-am taiat si apoi l-am transat, dupa care copanele si pieptul le-am pus deoparte pentru friptura.
Am luat o tigaie mai mare, in care am pus putina untura, de la purcelul de Craciun, am lasat-o sa se incinga bine si apoi am adaugat carnea.
Dupa ce s-a rumenit putin, am adaugat o ceasca de vin alb, am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba.
Aproape la sfarsit, cand vinul se evaporase, am mai adaugat o cana de mujdei de usturoi (jumate apa si jumate vin). Am pus capacul si l-am lasat la foc mediu.
Intre timp, pe foc am avut cratita cu orez si legume. Aici nu e complicata reteta. Se pune apa, sare, putin ulei, morcov, mazare, etc. si orez si se pune pe foc.
In timp ce mancarea se facea, am facut si salamul de biscuiti. Pentru acest salam aveti nevoie de biscuiti, cam 250 de grame, 50 g cacao, 120 ml lapte, 250 g zahar, stafide dupa gust si esenta de rom. Or sa iasa aproximativ 12 portii.
Am inceput sa zdrobim biscuitii (aici am ajutat si eu ), pana au ramas bucatele mici, dupa care am amestecat toata compozitia cu stafidele.
Dupa ce am terminat primul pas, am pus pe foc un ibric cu 60 ml lapte si zaharul si l-am fiert pana s-a facut sirop. Cand siropul a fost gata, am adaugat untul.
Dupa ce s-a topit am adaugat cacaoa, aceasta fiind dizolvata in cei 60 ml de lapte ramasi. Am adaugat si esenta de rom si am lasat sa dea in clocot.
Cand crema a fost gata am adaugat-o peste biscuiti si am amestecat pana a devenit o masa compacta. Am luat o folie de plastic, am adaugat compozitia si am rulat-o pana s-a facut ca o rulada.
Se lasa la rece pentru cateva ore si se serveste felii.
Dupa ce am terminat cu salamul ne-am intors la fripturica de pui, care intre timp s-a facut.
Am servit-o calda, cu muraturi si un pahar de vin rosu, productie proprie.
Pofta mare!