Din ce in ce mai multi romani cauta informatii despre mancare sanatoasa din produse bio romanesti. Din pacate aceste produse bio nu se prea gasesc pe piata romaneasca si sunt si destul de scumpe. Cu toate acestea, putem avea parte de produse bio daca stim cum sa le cautam sau sa le producem.
In continuare voi prezenta cateva metode de a face rost de produse bio romanesti (fructe, legume si carne) pentru a-i oferi familiei tale o mancare sanatoasa.
Invata sa-ti produci singur fructele, legumele si carnea – cea mai grea metoda de a avea acces la produse bio romanesti si o mancare sanatoasa
Aceasta este cea mai grea metoda. Necesita mult timp si dedicatie, dar nu este imposibil. Sa-ti produci singur o parte din alimentele de care ai nevoie, iti ofera si o satisfactie enorma. Nimic nu o sa aibe un gust mai bun. In felul acesta te asiguri ca ii oferi familiei tale o mancare sanatoasa garantat.
Cu un solar poti produce o gramada de legume si daca ai putina grija de el macar o data la 3 zile, iti va oferi o recolta bogata. Dar pentru asta ai nevoie de un teren. Daca stai la casa ce te opreste sa-ti faci un solar si sa-ti produci singur o parte din legume? Un solar de 100mp, bine pus la punct, poate gazdui tot felul de legume si fructe (rosii).
Daca ai un teren mai maricel de ce nu plantezi si cativa pomi fructiferi? Acestia chiar nu au nevoie de multa atentie. Tot ce trebuie sa le faci este sa-i cureti primavara, sa-i uzi in caz ca e seceta si sa-i urmaresti de eventuale boli.
Si daca tot ai un solar si cativa pomi fructiferi, de ce nu cresti si cateva gaini? Chiar daca ti-e mila sa le sacrifici cand cresc, dar macar iti vor da oua pentru cativa ani.
Da, o sa fie greu la inceput, pana te obisnuiesti, dar nu imposibil. Si nu zice nimeni sa le faci pe toate o data. Incepe intai cu pomii fructiferi si cu solarul. Si usor usor invata sa cresti si cateva pasari. O sa vezi ca totul va avea alt gust si cum spuneam o sa ai o satisfactie mult mai mare.
Cauta sa cumperi produse bio romanesti daca nu poti sa le produci – o metoda mai usoara dar ceva mai scumpa
Daca stai in oras si nu poti produce nimic, nu-ti fa griji, mai ai o sansa. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti in jurul orasului in care stai. Mai mult ca sigur gasesti cateva comune si sate la maxim 20 km distanta de casa.
In fiecare weekend iti poti scoate familia la plimbare. Poti spune ca mergi la vanatoare de alimente sanatoase.
Micii producatori de alimente bio
Odata ajuns intr-un sat sau intr-o comuna, incerca sa-i eviti pe cei care produc in cantitati mari daca nu-i cunosti. Sau inainte de a cumpara de la ei afla daca folosesc chimicale pentru a trata plantele, afla ce dau ce mancare animalelor, etc. Incearca sa ii si vizitezi de cateva ori, daca accepta. Teoretic, daca n-au nimic de ascuns nu vor avea nimic de obiectat.
Poate sunt producatori bio cu certificat de calitate. In cazul asta ai gasit locul de unde sa cumperi cat mai multe produse. Asa arata sigla pentru produse bio certificate.
Taranii care produc pentru consum propriu si pot vinde surplusul
Daca nu gasesti nici un producator de genu, atunci trebuie sa o iei din poarta in poarta. Iti recomand sa cauti pe la batranei, care oricum produc cate ceva pentru ei, ca asa s-au invatat. Eu nu vor stropi cu nimic si poti fi linistit ca vei cumpara alimente curate. Nu stii niciodata ce poti gasi pe la ei.
Si daca nu gasesti tot ce vrei intr-un loc, mergi la poarta urmatoare. Stai de vorba cu ei si intreaba-i ce au, de unde poti cumpara diverse produse. Se cunosc intre ei si te vor trimite unde trebuie. In felul asta de la cineva o sa cumperi rosii, castraveti, fasole, ceapa. De la mamaia din capul ulitei vei lua o branza buna si un lapte proaspat si de la tataie de pe colt o gaina sau un cocos, cateva oua si ceva fructe.
Acesti oameni nu vor avea certificate de producatori bio, dar vei miza pe incredere. Nu au nimic de ascuns si de obicei acestia sunt cei mai onesti si muncitori oameni.
Si uite cum ai umplut masina de cumparaturi, ti-ai scos copiii la plimbare si cu ocazia asta au invatat ca mancarea buna nu vine din supermarket.
Nu uita sa oferi oamenilor un pret corect pe ce cumperi de la ei. E munca lor si trebuie rasplatita!!!
Citeste si:
- Cum se cultiva rosiile
- Cum se cresc puii de gaina
- Cum se cresc ratele
- Hrana pasarilor de curte
- Cum se cultiva castravetii
- Cum se cultiva zmeura
- Bolile tomatelor – tratamente bio pentru rosii
- Beneficiile unturii de porc
- Beneficiile ardeiului iute
- Beneficiile usturoiului
- Beneficiile ghimbirului
- Beneficiile sfeclei rosii
[…] Produse bio – cum sa faci rost de ele pentru o mancare sanatoasa! […]
[…] articolul anterior am spus ca pentru a avea alimente bio fie ti le produci singur, fie cauti sa cumperi de la persoane […]
[…] Produse bio – cum sa faci rost de ele pentru o mancare sanatoasa! […]