Au venit puisorii de gaina

Azi dimineata, pe la 9 cred, in timp ce-mi beam cafeaua, ma suna prietenul meu de la ferma de unde cumparam noi pui de gaina de o zi. Ma anunta ca au primit pui si ca poate sa-mi onoreze comanda de 100 de pufuleti.

Se apuca sa-mi spuna ca mi-a pastrat pui cu gatul gol, pui negrii si cativa motati. Imi zice ca din pacate nu a primit nici el rasa Kabir, rasa pe care o vroiam de fapt, asa ca toti sunt rasa mixta.

Evident ca eu eram adormit, inca nu terminasem cafeaua, si nu l-am inteles din prima. Dupa ce m-am dezmeticit, i-am zis ca intr-o ora ajung la el si discutam acolo. Zis si facut. Imi termin cafeaua, ma imbrac si plec.

Pe la 10:30 ajung la el si ce credeti? Plin de lume acolo!! Toata lumea venise dupa pui. Cred ca erau peste 30 de oameni la coada. Am asteptat politicos si cand a venit randul meu, m-am apucat sa-mi aleg pufuletii.

Are acolo o cutie mare, de 5 metrii pe 2 metrii, plina ochi cu pui. Si uite asa, pana mi-am ales eu cei 100 de pui (suntem prieteni si ma lasa sa aleg ce vreau), s-a facut 12.

Am luat puii, i-am dus repede acasa si direct in Dedeman.

Si de aici incepe distractia, ca m-a luat cu puii pe nepregatite. Eu ii asteptam pe 21 Februarie, dar ei i-au adus pe 14. Acum din Dedeman trebuia sa cumpar plasa de sarma si blana ca sa le fac tarcul asa cum vreau eu.

Adica sa fie putin ridicat si toata mizeria sa cada sub. Totul se strange pe niste plastice. Zilnic le scoatem afara, le spalam si gata. Am facut curat si puisorii stau mereu pe uscat. Dupa ce am cumparat tot ce aveam nevoie am plecat.

Mi-au zburat din buzunar rapid 300 de ron, pe 10 m plasa de sarma, 5 blani, 2 plastice si ceva suruburi.

Sa facem tarcul pentru pufuleti

Am ajuns acasa, l-am luat pe bunicu’ si ne-am apucat sa facem planul pentru tarc. Trebuie sa aiba 2 m lungime pe 1,5 m latime. Intr-un tarc de marimea asta pot sta fara probleme pana fac 3 saptamani.

Oricum, saracii de ei, daca nu se incalzeste afara mai bine, nici nu o sa-i pot scoate afara din casa. Sper totusi ca martie sa fie cat de cat calduros si macar cateva ore pe zi sa-i las pe afara, daca nu in casa la caldurica.

Bun. Nu o sa scriu prea mult despre cum am facut tarcul, pentru ca nu a fost mare lucru. Un tarc simplu cu plasa cu gauri mici in loc de podea, iar laturile tot de plasa de sarma.In felul asta tarcul este usor si poate fi mutat oricand.

Am terminat cu tarcul si am bagat puisorii in el. Uitati ce a iesit!

 

 

Un filmulet scurt cu pufuletii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here