alimentele-bio
alimentele-bio

Cu totii cautam sa mancam cat mai sanatos, gatind doar alimente bio. De multe ori insa, acest lucru este aproape imposibil. In Romania, in magazine, cu greu gasesti produse bio.

Din acest motiv, am ales sa adaug pe acest site categoria “Mici producatori bio”. Inainte de a face o recomandare, voi avea grija sa verific la sange orice producator bio si il voi recomanda numai daca voi fi multumit de raspunsurile primite.

In articolul anterior am spus ca pentru a avea alimente bio fie ti le produci singur, fie cauti sa cumperi de la persoane de incredere.

Mici producatori bio – Beneficiile alimentelor bio

De ce sa alegi mancarea preparata din aimente bio te intrebi? De ce sa platesti mai mult pentru produsele bio?
In continuare iti voi prezenta cateva avantaje ale alimentelor bio.

Mici producatori bio – Alimentele bio nu au deloc insecticide, pesticide sau alte chimicale in compozitia lor

In agricultura ecologica sau organica nu sunt permise. Producatorii bio trebuie sa foloseasca doar metode naturale de preventie si tratament. Spre exemplu, in loc sa foloseasca ingrasaminte chimice, acestia vor folosi compost (balegar) pentru ingrasarea solului.

Mici producatori bio – Produsele bio sunt aproape intotdeauna proaspete

Producatorii bio nu au voie sa foloseasca conservanti, dar nu mereu. Din acest motiv este indicat sa cautati producatori bio locali. De la acestia garantat o sa cumparati produse proaspete.

Mici producatori bio – Agricultura bio este mai buna pentru mediul incojurator

Producatorii bio ajuta la reducerea poluarii, consuma mai putina apa, reduc eroziunea solului. Ba mai mult, agricultura bio imbunatateste solul si il face mai bogat. Faptul ca producatorii bio nu folosesc pasticide si chimicale, ajuta si pasarile si vietuitoarele din jurul fermei. Ba mai mult, acestia se ajuta de pasari, insecte si alti pradatori benefici pentru a-si proteja culturile de daunatori.

Alimentele bio de origine animala sunt mult mai sanatoase deoarece acestea nu primesc antibiotice si hormoni de crestere in mancare

Deoarece sunt hranite natural, au acces la pasuni si au pe perioada mai mare de viata, produsele rezultate din animalele crescute bio sunt mai gustoase, mai hranitoare si mai satioase.

Daca esti producator bio si vrei sa te promovam trimite-ne un mesaj si stam de vorba.

Acum ca ai aflat care sunt o parte din beneficiile alimentelor bio ce vei face?
Lasa un comentariu si distribuie aceasta postare astfel incat sa ajunga la cat mai multe persoane interesate.

Citeste si:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here