Cum se cresc curcanii

10 iulie 2014 Catalin Gheorghiu Curcani de taraDe prin fermaMancareProduse organice


In continuare o sa cititi cum se cresc curcanii. Curcanii / curcile sunt o rasa de pasari de curte foarte apreciata datorita carnii lor, care are un nivel scazut de colesterol.

Curcanii sunt cei mai greu de crescut si daca nu le acorzi o atentie sporita, pierderile vor fi foarte mari.

Caldura

Primul lucru si cel mai important pe care trebuie sa-l stiti, este ca in prima luna de viata au nevoie de o temperatura constanta. Este foarte important sa le asigurati o temperatura intre 20 si 30 de grade Celsius.

Pentru a asigura aceasta temperatura, fie folositi becuri speciale asezate la maxim 40 centimetrii deasupra lor, fie ii cresteti in prima luna intr-o incapere incalzita.

Hrana

Al doilea lucru important pe care trebuie sa-l stiti este ca trebuie sa le oferiti o hrana adecvata. Curcanii au nevoie de multa proteina, de aceea hrana curcanilor trebuie sa contina intre 30 si 35% proteina vegetala.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie introdus fie srot de soia, fie mazare si floarea soarelui. Eu prefer sa folosesc mazare deoarece pe piata romaneasca nu se gaseste decat soia modificata genetic importata din America de Sud (Argentina si Brazilia).

Deoarece folosesc mazare si floarea soarelui, hrana pe care le-o pregatesc curcanilor contine porumb si grau in proportie de 65%, mazare in proportie de 23% si floarea soarelui in proportie de 12%.

Din practica va spun ca este o furajare care o sa le ofere energia dar si energia de care au nevoie.

Apa

Al treilea lucru important pe care trebuie sa-l stiti este ca nu trebuie niciodata sa le dati apa rece. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei obligatoriu.

In sfarsit o sa va mai dau doua sfaturi, doua lucruri pe care le-am invatat de la bunica mea. E bine ca in primele 3 zile de viata sa le inmuiati picioarele in spirt. Ii tineti in spirt intre 5 si 10 secunde pe fiecare.

Al doilea lucru pe care il puteti face este sa le dati cate un bob de piper pe zi, timp de 10 zile, incepand din a 5-a zi de viata.

Daca mai aveti intreberi sau nedumeriri lasati o intrebare mai jos.

 

 

 

In video-ul de mai jos sunt prezentati curcanasii nostrii in north charleston christian dating varsta de 1 luna.

cresterea curcanilorcum se cresc curcaniicurcani de taracurcani naturali

One response to “Cum se cresc curcanii”

  • Rozalia spune:

    Buna ziua, eu asa stiu, din mazare furajera nu se da mai mult de 5 % . Reteta asta se da din prima zi ? Cat timp se da si pe urma care este reteta pentru crestere ?
    Multumesc


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/